19 Ağustos 2009 Çarşamba

MEMBRILLO - iSPANYOL AYVA PÜRESİ


Membrillo, İspanya'da şarap ve peynirle ikram edilen bir çeşit ayva püresidir. Tadı ayva reçeline benzer.
Malzemeler:

1 kg ayva
1/2 kg şeker
su
Yapılışı:
Ayvaları soyup doğrayın. Bir tencereye çekirdekleriyle birlikte koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave ederek kaynatın. Ayvalar iyice suyunu çekince tencerede kalan suyla birlikte blendırdan geçirip püre haline getirin. Şekeri ilave ederek rengi kızıla dönünceye kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Püreyi bir borcama yayarak buzdolabında 3-4 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek saklama kabına alın. Bu şekilde membrilloyu 1-2 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Nasıl ve nerede kullanılır?
Membrillo, peynire çok yakışır. Yemekten önce ekmek, peynir ve şarap eşliğinde ikram edilen bir iştah açıcı olarak servis yapılabilir. Salatalarda cevizle birlikte, ayrıca kahvaltıda marmelat olarak tüketilebilir.
Quasedilla yaparken tortilla ekmeğinin üzerine rendelenmiş peyniri koyduktan sonra, küp küp doğradığınız membrilloyu ekleyin. Biraz pişince suyunu hafifçe bırakarak peynirle özleşecektir. Diğer tortillayı üzerine kapattıktan sonra ters çevirip tekrar pişirin ve servis yapın. Tatlı ve tuzlu tatları birarada sevenler için değişik bir alternatif!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder