22 Eylül 2009 Salı

EVDE ERİŞTE YAPIMI

Evde erişte yapmak biraz zahmetli. Ayrıca hamuru yoğurmadan fırınlamaya kadar her aşamada beklendiği için sabır da gerektiriyor. Ama bence sonucuna değiyor :) Her aşamayı tek tek fotoğrafladım, umarım yardımcı olur. Şimdiden kolay gelsin!

Malzemeler:

900 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet yumurta
250 ml süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ (ben riviera zeytinyağı kullandım)

Yapılışı:

Un, tuz, yumurta, süt ve sıvıyağı yoğurarak sert bir hamur haline getirin. Hamuru 3 bezeye ayırın. Üzerlerini streç filmle kapatarak 15-20 dk dinlendirin. Her bezeyi açarak şeritler halinde kesin. Sonra enlemesine de keserek 2-3 cm boyunda yarım cm genişliğinde erişteler elde edin ve 4-5 saat kuruttuktan sonra fırınlayarak üzerleri kızarana dek pişirin. Eriştelerinizi bir kavanozun içine veya saklama kabına koyarak buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.


1. Hamuru yoğurun.


2. Üçe bölün.

3. Her bir bezeyi açın.

4. Şeritler halinde kesin.

5. Ve son olarak kurutup fırınlayın.