21 Ağustos 2009 Cuma

FIRINDA TAVUK

Yapilisi cok kolay, sadece biraz zaman aliyor. Eve dolan mis gibi koku icin denemeye deger bence!
(Not: Ofiste Turkce klavyeli bilgisayar olmadigi icin, eve kadar sabredip evdeki Turkce klavyeli bilgisayari kullanmak yerine, bu tarifi Ingilizce klavye kullanarak yaziyorum.)

Malzemeler:

6 adet tavuk butu, yikanmis
3 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim su bardagi ketcap
Yarim su bardagi riviera zeytinyagi
Bir bardak sicak su
3-4 dis sarimsak
2 carliston biber (aci veya tatli, size kalmis)
1 limon
1 Tavuk bulyon
Kekik, karabiber, tuz

Yapilisi:

Biberleri yikayip dograyin. Limonu dilimleyin. Bir borcamin icine salcalar, tavuk bulyon, ketcap, zeytinyagi, ezilmis sarimsaklar, 2-3 limon dilimi, kekik, karabiber, tuz ve bir bardak sicak suyu koyun. Bir catalla iyice karistirin. Bu karisimin icine tavuk butlarini dizin. (Sos tavuklarin uzerine kadar gelmeli. Sos az gelirse sicak su ekleyin.) Borcamin uzerini aluminyum folyo ile kapatarak 3-4 saat dinlendirin, daha sonra onceden isitilmis 200 C (~400F) firina verin. 50 dakika sonra firindan cikararak uzerindeki aluminyum folyoyu cikarin. Sosun yarisini baska bir kaba alin, boylece sos tavuklarin yarisina kadar gelsin. Tavuklarin uzerine birer limon dilimi koyun ve tekrar firina verin. Daha sonra tavuklari alt ust edin ve yine limon dilimleri koyun.
Tavuklari toplam ~70 dk. pisirdikten sonra firindan cikarin. Servis yapmadan once kurumamalari icin baska bir kaba aldiginiz sosu tekrar tavuklarin uzerine dokun. Uzerlerine birer nohut kadar tereyagi koyduktan sonra servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder