23 Ekim 2009 Cuma

KABAK ÇORBASI


Malzemeler:

3 adet kabak

1 adet kuru soğan

1/2 yemek kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı limon suyu

tuz

Yapılışı:

Kabakları soyup küp küp doğrayın. Bir tencerede sıvıyağ ile birlikte soğanı soteleyin, tuzu ekleyin. Ayrı bir tencerede un ve tereyeğını kavurun.

Soğanları sotelediğiniz tencereye kabak, süt, su ve un-tereyağı karışımını ve karabiberi ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.

Ayrı bir yerde yoğurtla limon suyunu karıştırın. Karışımı çorbanıza ekleyin ve 1-2 dk daha pişirin. İsteğe göre nane ile servis yapın.