
Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
Yapılışı:
Kabakları soyup küp küp doğrayın. Bir tencerede sıvıyağ ile birlikte soğanı soteleyin, tuzu ekleyin. Ayrı bir tencerede un ve tereyeğını kavurun.
Soğanları sotelediğiniz tencereye kabak, süt, su ve un-tereyağı karışımını ve karabiberi ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.
Ayrı bir yerde yoğurtla limon suyunu karıştırın. Karışımı çorbanıza ekleyin ve 1-2 dk daha pişirin. İsteğe göre nane ile servis yapın.