
Tatlınızı hazırladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yaparsanız tadı çok daha güzel oluyor. Ben küçük kare bir Borcam cam tepsi kullandım. Daha büyük bir tepsi için ölçülerin iki katını almalısınız.
Arzum'un sitesinde tarif şöyle:
http://arzumcaseslenis.blogspot.com/2009/10/tiramisu.html
Benim tarifim ise aşağıda.
Şimdiden afiyet olsun! ...
Malzemeler:
1 paket kedi dili (Amerika'da lady fingers olarak bulunyor)
1 paket Philadelphia krem peynir (240 gr)
1/2 kg süt
2 çay bardağı şeker + 1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı un
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı Nescafe
Üzerine serpmek için yeteri kadar kakao (Ben Hersheys unsweetened kullanıyorum)
Yapılışı:
Bir bardağın içinde ılık su, 1 çorba kaşığı nescafe ve 1 çorba kaşığı şekeri karıştırın.
Borcamın içine tek bir kat olarak kedi dili bisküvileri yerleştirin ve üzerlerini hazırladığınız kahveyle ıslatın.
Süt, 2 çay bardağı şeker, un ve yumurta sarılarını muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince bir kez blendırdan geçirin. Sonra içine krem peynirin tamamını ekleyin ve tekrar blendırdan geçirin.
Hazırladığınız muhallebinin yarısını tepsiye dizdiğiniz kedi dili bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine tekrar bir kat daha kedi dili bisküvileri dizin ve kahveyle ıslatın. Ardından kalan muhallebiyi de ikinci sıranın üzerine dökün.
Bir süzgeç yardımıyla kakaoyu tatlının üzerine serpin. (Muhallebinin üzeri tamamen kakaoyla kaplanmalı.)
Servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin.