19 Ağustos 2009 Çarşamba

TAVUKLU PEYNİRLİ QUASEDILLAS



Quasedillas; peynir, tavuk, vb. malzemelerden yapılan bir Meksika yemeğidir. Meksika mutfağını (baharat ve acı içerdiğinden) çok fazla haz etmesem de, quasedillas çok sevdiğim bir yemek. Hem çok kolay, hem de çok lezzetli. Guacamole (avokado dip) , sour cream (bir çeşit peynir) ve domates ile servis yapılan bu yemek, değişikliğe açık olan ve yeni tatlar arayan herkese tavsiye edilir! İşte tarifi:

Malzemeler:
4 Tortilla ekmeği (Tortilla, bazlamadan daha ince yufkadan daha kalın bir İspanyol ekmeği. Meksika ve Amerika'da çok fazla tüketiliyor.)
Mozarella veya kaşar peyniri, rendelenmiş
Tavuk göğsü
Sıvıyağ (riviera zeytinyağı)


Yapılışı:
Tavuk göğsünü sıvıyağda kızartın. Küp küp doğrayın ve tekrar biraz yağda çevirin. Başka bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Tortilla ekmeğini tavada bir iki dakika ısıttıktan sonra üzerine rendelenmiş peynirleri ve pişirip küp küp doğradığınız tavukları yayın. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine ikinci tortilla ekmeğini kapatarak bir dakika daha pişirin. Daha sonra tortillaları bir spatula yardımıyla çevirin, böylece yemeğiniz hazır. Guacamole, sour cream (yoksa kese yoğurdu kullanabilirsiniz) ve domatesli çeşniyle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder