21 Kasım 2009 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



Hem basit hem de çok lezzetli tariflerden biri fırın makarna. İçine koyacağınız peynir miktarı ve çeşidi tamamen zevkinize bağlı... Sosis ve sucuğun da fırın makarnaya çok yakıştığını söylemeliyim. Eşim sevmediği için ben koymuyorum. İçine katacaklarınız zevkinize ve hayal gücünüze kalmış :)

Malzemeler:
1 paket makarna
2 su bardağı + üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş peynir
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Beşamel sos için:

2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
2 su bardağı süt

Yapılışı:

Makarnaları biraz sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlayın.
Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın. İçine 2 bardak rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
Yumurtaları bir kasede çırpın ve içine ince kıyılmış maydanozları ve karabiberi ekleyin. Bu karışımı haşlanmış makarnaların içine dökün ve iyice karıştırın. Ardından beşamel sosu da ekleyin.
Tüm karışımı bir borcama dökün. Üzerini 1 su bardağı rendelenmiş peynirle kaplayın.
Önceden ısıtılmış 220 C (430 F) fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Eşimle benim bayıldığımız anane tariflerimizden biri daha. Karnıbaharı haşlarken içine biraz limon sıkarsanız evin kokmasını önlemiş olursunuz. Bu küçücük püf noktası dışında 10-15 dakika içinde hazır olabilecek bir ara sıcak. Ben karnıbaharların gözükmesi için üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ ilavesi yapmadan fotoğrafını çektim.
Ertesi güne kalıp tekrar ısıtılınca aynı tadı vermediği için taze olarak tüketmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 adet karnıbahar
3-4 yumurta
1 kase un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Yoğurt ve sarımsak
Üzeri için tereyağı ve kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Karnıbaharları küçük çiçeklerine ayırıp yıkadıktan sonra haşlayın. (Ben çok yumuşak seviyorum, eğer biraz daha sert istiyorsanız 5-6 dakika haşlamanız yeterli.)
Bir kasede yumurtaları çırpın. (Ben 3 yumurta kullandım, daha saçaklı olmasını isterseniz 4 yumurta kullanabilirsiniz.) Haşlanmış karnıbaharları önce una sonra yumurtaya bulayarak kızartın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt koyduktan sonra kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.