19 Ağustos 2009 Çarşamba

AVOKADO NASIL SEÇİLİR?



Avokado, cilde en iyi gelen meyvelerden biri olmakla birlikte çok önemli bir anti-oxidant'tır. İçerdiği doymamış yağ asitleri ile kötü kolestrolü önler, damarları güçlendirir. Birçok protein, vitamin ve mineral içerdiği için beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır.
Nasıl seçilir ve nasıl kullanılır?
Olgun bir avokado kahverengidir. Mümkün olan en yumuşak ve en koyu renkli meyveyi seçin. Yeşil avokadoyu buzdolabına koymadan dışarıda bekletirseniz birkaç gün içinde rengi koyulaşıp içi yumuşayacak ve kullanılabilir hale gelecektir.
Avokado, ikiye bölündükten sonra çekirdeğine hafifçe bıçakla vurulur, çekirdek böylece bıçakla birlikte çıkacaktır. Bir kaşık yardımıyla avokadonun iç kısmı çıkarılır.
Avokado, özellikle karides ve tavuğa çok yakışan bir meyvedir. Bunun yanında; taze soğan, tuz, limon, kırmızı biber, ceviz eklenerek salata olarak da tüketilebilir. Yağlı bir meyve olduğu için yağ ilave etmeye gerek yoktur. Çabuk karardığı için kullanmadan hemen önce bol limon sıkmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder