20 Ekim 2009 Salı

HARDAL SOSLU SOMON BALIĞI

İkea'da somon yemenin keyfi bir başka. Bence bunun sebebi o muhteşem hardal sosu. Yapılışı ise çok basit, sosla birlikte bu yemeği yapmak toplam 20 dakikamı aldı. Şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler:

Yarım kilo somon balığı, kekik, biberiye

Hardal sos için:

3 Yemek kaşığı tereyağı
3 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı likit krema
1 Yemek kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kırmızıbiber


Yapılışı:

Fırını 360F (180 C) dereceye ayarlayın.

Hardal sosun hazırlanması: 2 Yemek kaşığı tereyağını bir sos tavasında eritin, içine 3 yemek kaşığı unu ekleyip çok hafif kızarana dek kavurun. Ardından 1 bardak sütü ve kremayı ilave ederek iyice karıştırın. (Böylece beşamel sos hazırlayın.) Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve içine hardal, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyerek blendırdan geçirin.

Somon balığını yağladığınız fırın tepsisine koyun. Üzerine kekik ve biberiye serperek önceden ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 10-12 dk üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine hardal sosu dökerek servis yapın.