20 Eylül 2009 Pazar

BÜLBÜL YUVASI

Bülbül yuvası bayram icin yaptigim tatlılardan biri. Çok basit ve yapması çok keyifli. Yaptıktan bir gün sonra servis edilmesi gerekiyor.
Şeker gibi bir bayram geçirmenizi dilerim!

Malzemeler:
Yaklaşık 3 su bardağı un
1 adet yumurta
230 gr tereyağı
1 kahe fincanı sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke (uzum sirkesi kullanmayin)
1 paket kabartma tozu
20 adet ceviz
Şerbeti icin 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şeker, biraz limon
Yapılışı:
Un, yumurta, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu karıştırarak hamur haline getirin. Hamurdan yaklaşık 30 tane beze hazırlayın.
Bir bezeye avcunuzun içinde hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin. Diğer bezeyi de silindir gibi hazırlayıp yuvarlak bezenin üzerine yapıştırın. Ortalarına birer ceviz koyun.
Bir tepsiyiçok hafif yağlayın. Bülbül yuvalarını resimdeki gibi dizin. Önceden isitilmis 355 F (180 C) derece fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için: Şeker ve suyu karıştırın. İçine biraz limon suyu ilave edin. Bir iki taşım kaynatın.
Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. (Şerbet mutlaka soğuk, tatlılariniz sıcak olmalı. Yoksa tatlılar dağılır.) Tatlınızı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra veya ertesi gün servis yaparsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. İyi bayramlar!