3 Ekim 2009 Cumartesi

SOUR CREAM YERİNE NELER KULLANILIR?

Amerikan kültüründe Türkiye'deki gibi yoğurt, ayran ve kefir gibi yoğurt türevi besinler tüketilmez. Yoğurt genellikle meyvelerle veya bal, şurup gibi şekerli maddelerle karıştırılarak tüketilir. "Plain yogurt" bazı büyük marketlerde bulunsa da meyveli yoğurtlar kadar ilgi görmez.
Sour Cream, yani "ekşi krema", sos yapımında, pürelerde, bazı Meksika yemeklerinde dip olarak (Bknz. Quasedillas), çorbalarda, köfte için dip sos olarak, kek ve pasta yapımında (cheesecake, marble cake, poundt cake, chocolate cake, coffee cake), fondüde ve bazen salatalarda da kullanılır. Tadı krem peynir ve yoğurt arasındadır.

Sour cream'e alternatif olarak aşağıdaki tarifler kullanılır:
1 Su Bardağı Sour Cream için:
  • 1 su bardağı Kese yoğurdu (süzme yoğurt)
  • 1 bardak süte 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 5 dk beklettikten sonra içine yarım su bardağı krem peynir ekleyin.
  • Yarım bardak krem peynir ve yarım bardak yoğurdu karıştırın.
  • 1 bardak krem peynir kullanabilirsiniz.

3 yorum:

  1. ayrıntı vermemişsiniz hiç, bir bardak süt ile limonu karıştırıp krem peynir ekledim cok sıvı bi kıvam aldı daha yogun bir kıvamı olur sour cream'in.Süt sıcak mı soguk mu yada labne peyniriyle olur mu denediyseniz ya da biliyorsanız paylaşırsanız hoş olurdu.

    YanıtlaSil