Sour Cream, yani "ekşi krema", sos yapımında, pürelerde, bazı Meksika yemeklerinde dip olarak (Bknz. Quasedillas), çorbalarda, köfte için dip sos olarak, kek ve pasta yapımında (cheesecake, marble cake, poundt cake, chocolate cake, coffee cake), fondüde ve bazen salatalarda da kullanılır. Tadı krem peynir ve yoğurt arasındadır.
Sour cream'e alternatif olarak aşağıdaki tarifler kullanılır:
1 Su Bardağı Sour Cream için:
- 1 su bardağı Kese yoğurdu (süzme yoğurt)
- 1 bardak süte 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 5 dk beklettikten sonra içine yarım su bardağı krem peynir ekleyin.
- Yarım bardak krem peynir ve yarım bardak yoğurdu karıştırın.
- 1 bardak krem peynir kullanabilirsiniz.
Cok ilginc bir tarif :)
YanıtlaSilayrıntı vermemişsiniz hiç, bir bardak süt ile limonu karıştırıp krem peynir ekledim cok sıvı bi kıvam aldı daha yogun bir kıvamı olur sour cream'in.Süt sıcak mı soguk mu yada labne peyniriyle olur mu denediyseniz ya da biliyorsanız paylaşırsanız hoş olurdu.
YanıtlaSilTeşekkürler
YanıtlaSil