Evde erişte yapımını anlattıktan sonra, yaptığımız erişteleri nasıl afiyetle yediğimizi de anlatmamak olmazdı :))
Malzemeler:
2 su bardağı ev eriştesi
4-5 su bardağı su
Et suyu bulyon
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı:
Bir tencerede yağı eritin, içine erişteleri ekleyin. 1 bardak sıcak suyun içinde yarım et bulyonu eritip yemeğe ekleyin. Ardından 1 bardak daha sıcak su ilave edin. Bu şekilde erişteler suyunu iyice çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4,5 bardak su ilave edin. Erişteler suyunu tamamen çektikten sonra üzerine parmesan peyniri rendesi (veya kendi istediğiniz bir peynir) ilave ederek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hımm nefis gözüküyoer ellerine sağlık melisciğim...
YanıtlaSilMutlu hafta sonları:))
mımmm uzaklarda olsa hamarat hanımların yemek kokusunu içime çekebiliyorum işte :)kim demiş izmirin kızları sadece güzeldir diye görün işte isbatı hemde hamaratlardır:P sıcacık selamlar
YanıtlaSilkim demiş izmirin kızları sadece güzel diye buyrun işte isbatı hemde hamarat :Pafiyetler olsun canım ellerine salık kocaman selamlar.
YanıtlaSilTeşekkürler güzel sözleriniz için... Evet, kim demiş İzmir'in kızları sadece güzeldir diye, yemek de yaparız, kariyer de ;)))
YanıtlaSilarkadaslar eriste leziz gozukuyo ama ben ssizin yerinizde olsam melis den aciklamali resimli manti tarifi alirdim tek kelime ile dehsetti melis ben ce arkadaslari mantindan mahrum birakiyorsun baklavandandaaaaaa :))))
YanıtlaSil