3 Ekim 2009 Cumartesi

ERİŞTE YEMEĞİ

Evde erişte yapımını anlattıktan sonra, yaptığımız erişteleri nasıl afiyetle yediğimizi de anlatmamak olmazdı :))

Malzemeler:

2 su bardağı ev eriştesi
4-5 su bardağı su
Et suyu bulyon
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı:

Bir tencerede yağı eritin, içine erişteleri ekleyin. 1 bardak sıcak suyun içinde yarım et bulyonu eritip yemeğe ekleyin. Ardından 1 bardak daha sıcak su ilave edin. Bu şekilde erişteler suyunu iyice çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4,5 bardak su ilave edin. Erişteler suyunu tamamen çektikten sonra üzerine parmesan peyniri rendesi (veya kendi istediğiniz bir peynir) ilave ederek servis yapın.

5 yorum:

  1. Hımm nefis gözüküyoer ellerine sağlık melisciğim...
    Mutlu hafta sonları:))

    YanıtlaSil
  2. mımmm uzaklarda olsa hamarat hanımların yemek kokusunu içime çekebiliyorum işte :)kim demiş izmirin kızları sadece güzeldir diye görün işte isbatı hemde hamaratlardır:P sıcacık selamlar

    YanıtlaSil
  3. kim demiş izmirin kızları sadece güzel diye buyrun işte isbatı hemde hamarat :Pafiyetler olsun canım ellerine salık kocaman selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler güzel sözleriniz için... Evet, kim demiş İzmir'in kızları sadece güzeldir diye, yemek de yaparız, kariyer de ;)))

    YanıtlaSil
  5. arkadaslar eriste leziz gozukuyo ama ben ssizin yerinizde olsam melis den aciklamali resimli manti tarifi alirdim tek kelime ile dehsetti melis ben ce arkadaslari mantindan mahrum birakiyorsun baklavandandaaaaaa :))))

    YanıtlaSil