10 Eylül 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Bu yemek eşimle benim favorilerimiz arasında... Yazın hemen her hafta soframızda bulunduruyoruz. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeğin birkaç püf noktası var:
  • Öncelikle taze fasulyeyi alırken "taze" olmasına çok dikkat edin. Elinizle kırdığınızda kütlemeli ve içinden pıt diye su fışkırmalı. (Biliyorum komik oldu ama gerçekten en önemli nokta bu!)
  • Fasulyeyi ayıklarken mutlaka iki kenarını da kesin. Kimse kılçıklı bir fasulye yemek istemez.
  • Pişirirken kesinlikle karıştırmayın.
  • Şeker eklemeyi unutmayın.

Malzemeler:

1/2 kg taze fasulye, 2 domates, 1 soğan, 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı, tuz, şeker

Yapılışı:

Soğanı küp küp doğrayın. Çok yüksek olmayan bir tencereye yağı ve soğanları koyun. Üzerine fasulyeleri dizin. Fasulyelerin üzerine 1 ,5 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 yemek kaşığı şeker serpin. En üste domatesleri koyun. 1 su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin. Ocaktan indirip soğuttuktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder