10 Eylül 2009 Perşembe

KİMYONLU KIZARMIŞ TAVUK

Ben tavuk kokusundan rahatsız olanlardanım. Tavuk ne kadar pişerse pişsin, burnuma en ufak bir "haşlanmış tavuk kokusu" gelirse, o yemeği hayatta yiyemem. İşte bu tarif tavuğun kokusundan muzdarip olanlar için muhteşem bir alternatif... Tarifi uygulamadan önce tavuk butlarını yaklaşık 4-5 saat sütün içinde bekletin. Böylece tavuk kızartılınca sertleşmiyor, yumuşacık kalıyor. Sütle marine ettiğiniz tavukları yıkadıktan sonra yarım limonla ovun. Bu da tavuğun kokusunu alıyor. Ve diyet yapanlar! Bu tarifte hiç yağ kullanmadım, lezzeti muhteşem, mutlaka denemenizi öneririm. Eşimle diyet yaptığımız bu "tatsız tuzsuz" günlerde, bu yemek bize ilaç gibi geldi :))

Malzemeler:

6 adet tavuk but
Marine etmek için süt (yaklaşık yarım litre)
1 adet limon
Kimyon
Kekik
Tuz

Yapılışı:

Butları bir limonun yarısıyla iyice ovun. Hiç yağ koymadığınız büyük bir teflon tavanın içine butları dizin. (Tavanın teflon olması önemli.) Üstlerine biraz limon sıkın. Tavanın kapağının kapatarak 20 dk kadar pişirin. Etler kemikten ayrılmaya başlayınca önce biraz kekik ekin. Sonra tavukları çevirerek her taraflarına gelecek şekilde kimyon ekin. Bu işlemi 10 dk sonra 1 defa daha tekrarlayın. Tavuklar kızarınca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder