13 Eylül 2009 Pazar

AVCI USÜLÜ TAVUK, ISPANAKLI SOS VE KREMALI KUMPİR


AVCI USÜLÜ TAVUK

Malzemeler:

Kişi sayısı kadar but

Marine etmek için:

Bir kaseye üzüm sirkesi, 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, yarım limonun suyunu koyarak karıştırın. İçine butları koyarak bir gece buzdolabında bekletin.

Yapılışı:

Tavukları tavada kızartın. İki tarafı da iyice kızarınca önceden ısıtılmış 450 F (230 C) derecede pişirin. Fırından çıkarınca kekikle süsleyin.


ISPANAKLI SOS

Malzemeler:

Yarım kg ıspanak, 1 adet soğan, yarım paket likit krema, 1 tavuk bulyon, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı (veya riviera zeytinyağı)

Yapılışı:

Bir tavada küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı yağ ile birlikte soteleyin. Sonra ıspanakları ekleyin. Yarım bardaktan biraz az sıcak suyun içinde tavuk bulyonu çözdürüp kremayla birlikte tavaya ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp bıçakla ıspanakları iyice küçülecek şekilde doğrayın. Tavuğu üzerine koyarak servis yapın. Veya ıspanaklı sosu ocaktan aldıktan sonra benim yaptığım gibi blendırdan geçirerek bir sosluk ile tabakta servis yapın. Eğer tavuğun altında servis yapmak isterseniz daha katı olması için tavuk bulyonla birlikte koyduğunuz sıcak suyun miktarını daha az tutun.

KREMALI KUMPİR

Malzemeler:

2 adet patates (4 kişi için), yarım paket likit krema, tuz, karabiber, maydanoz, parmesan peynir

Yapılışı:

Patateslerin ortalarını bıçakla çizin. (Böylece fırından çıkarınca işaretlenen yerlerden ortadan ikiye böleceğiz.) Borcamın içine bolca tuz koyun. (Tuz, kabukların sert kalmasını sağlıyor. Ben kaya tuzu ve normal rafine tuzu karıştırıyorum.) İçine patatesleri yerleştirip önceden ısıtılmış 450F (230 C) derece fırında içleri yumuşayana dek pişirin. Fırından çıkarınce işaretli yerden ikiye bölün. İçlerini kaşık yardımıyla çıkarın. Bir kasede patates içleri, tuz, kıyılmış maydanoz, karabiber ve kremayı blendırdan geçirin. Sonra bu püreyi patates kabuklarının içine doldurun. Tam ortalarını parmağınızla delip içine birer çay kaşığı kadar krema koyun. Üzerlerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Servis yapmadan 5 dk önce patatesleri önceden ısıtılmış 450F (230 C) derece fırına vererek üstten ızgarayı açın, peynirler eriyip hafifçe kızarınca fırından çıkararak sıcak servis yapın.

2 yorum:

  1. meliscim cok lezzetli gozukuyolardi denedim super oldu hem cok kolay hemde enfes seylerdi iyi ki ogrenip yapmisin ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. canım benim senin de ellerine sağlık

    YanıtlaSil