13 Eylül 2009 Pazar

BISCUIT (BİSKÜVİ EKMEK)

Biscuit, Amerika'da sabah kahvaltılarında çok tüketilen bir ekmek türü. Krem peynir veya reçelle çok güzel gidiyor. Kızarmış tavuk ve patatesle de servis ediliyor. Yapılışı çok kolay ve çabuk. Ayrıca hamuru bekletmenize veya maya kullanmanıza da gerek olmadığı için çok pratik. Tarifte "buttermilk" yani "kefir" geçiyor. Ben kefir kullanmak istemediğim için sütün içine limon suyu koyup bekletiyorum. Aynı tadı veriyor. Siz limonlu süt yerine kefir de kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr un
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı karbonat (baking soda)
3/4 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 ml kefir (buttermilk)

Kefir yoksa:
250 ml süt
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Fırını 450 F (230 C) dereceye getirin.
(Eğer kefir bulamadıysanız sütün içine limon suyunu karıştırıp 5 dk bekletin. Bunu kefirin yerine kullanın.)
Bir kaseye un, kabartma tozu ve tuzu koyun. Tereyağını parmak uçlarınızla ezerek bu karışıma yedirin. Kefiri ve sivi yagi da ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde un yardımıyla yuvarlayın. Üzerine biraz bastırarak yaklaşık 2 cm kalınlığına getirin. Yağladığınız fırın tepsisine dizerek üzerleri altın sarısı olana dek 15-20 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder