
Malzemeler:
500 gr un
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı karbonat (baking soda)
3/4 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 ml kefir (buttermilk)
Kefir yoksa:
250 ml süt
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Fırını 450 F (230 C) dereceye getirin.
(Eğer kefir bulamadıysanız sütün içine limon suyunu karıştırıp 5 dk bekletin. Bunu kefirin yerine kullanın.)
Bir kaseye un, kabartma tozu ve tuzu koyun. Tereyağını parmak uçlarınızla ezerek bu karışıma yedirin. Kefiri ve sivi yagi da ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde un yardımıyla yuvarlayın. Üzerine biraz bastırarak yaklaşık 2 cm kalınlığına getirin. Yağladığınız fırın tepsisine dizerek üzerleri altın sarısı olana dek 15-20 dk. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder