19 Eylül 2009 Cumartesi

RAMAZAN PiDESi



Ramazan geldi hos geldi!
Ramazan ayinin simgesi olan mis kokulu sicacik pideleri kim sevmez! Ben de internette bircok tarifi arastirdiktan sonra yap boz misali denemeler yaptim ve sonunda gordugunuz pide ortaya cikti.
Bu tarifi aynen uygularsaniz yumusacik ve Turkiye'deki pideleri aratmayan lezzette pideler elde edersiniz. Hem cok daha ekonomik, hem evde yapildigi icin cok daha hijyenik, hem de yuzde yuz sizin emeginiz olacak! Tarifi asagida, kolay gelsin...
Malzemeler:
5 bucuk bardak un
14 gr kuru maya
250 ml su
250 ml sut
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi seker
50 gr tereyagi
Yapilisi:
Suyun yarisini kaynatip kalan yarisini soguk olarak bir kaba koyun. Icine sutu, erimis tereyagi ve sekeri ekleyip iyice karistirin. Karisima un, tuz ve mayayi ekleyin. Civik bir hamur elde edeceksiniz. Bir kasik yardimiyla tum malzemelerin iyice birbirine yedirin. Hamurun uzerini temiz bir tulbentle ortun ve yaklasik 1.5 saat kabarmasi icin bekletin.
Hamur mayalandiktan sonra yine kasikla iyice karstirin, boylece hamurun icindeki gaz cikacak. Bir tepsiyi hafifce yaglayin (veya pisirme silikonlari da kullanabilirsiniz) ve uzerine hamuru yavasca dokun. Yuvarlak bir sekil elde edin. Elinizi suya batirarak uzerini duzeltin ve bicakla hafifce baklava seklinde kareler cizin. Uzerine susam ve corekotu serpin. Onceden isitilmis 355 F(180 C) derece firina verin. 40-45 dk sonra uzeri iyice kizarinca pideniz pismis demektir, firindan cikarip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder