16 Ağustos 2009 Pazar

MUHAMMARA


Muhammara (veya muammara) Türkiye'de çok yaygın olmasa da Amerika'daki Arap ve Türk restoranlarında çok yaygın olan bir meze. Biberleri közlemek dışında hiçbir zahmeti olmayan bu doğu kültürüne ait bu mezeyi hiç yemediyseniz denemenizi tavsiye ederim. Özellikle ekmek üzerine sürüldüğünde nefis oluyor. Mısır cipsi için de harika bir dip sos. Yapılışı biber közlemek dışında çok kolay, tüm malzemeleri blendırdan geçirin. Ne çok cıvık ne çok sert olmalı, bu yüzden ölçülere dikkat etmek gerekiyor.

Malzemeler:

2 adet büyük közlenmiş kırmızı biber (konserve biber kullanmanızı tavsiye etmiyorum)
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı ekmek içi (bread crumbs)
1 çay kaşığı kimyon
1 limonun suyu (hazır limon suyu aynı tadı vermiyor)
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


Tüm malzemeleri blendırdan geçirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder