16 Ağustos 2009 Pazar

KADINBUDU KÖFTE



Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm fakat bir türlü yapmaya cesaret edemediğim yemeklerden biriydi kadunbudu köfte. Sonunda cesaret edip bir tarif denedim. Sanırım başarılı da oldum, eşimin dediğine göre bu köfte "anane köftesi gibi"olmuş! (ki ikimiz için de çok ama çok değerlidir ananelerimizin tadına doyamadığımız ve hala kokuları burnumuzda, damakları tadımızda kalan yemekleri...) Sizin için de özelse "anane"nizin yemekleri, umarım bu tarifte bizim bulduğumuz tadı siz de alırsınız. İşte tarif:


Malzemeler:

500 gr kıyma
2 soğan
1 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
3 yumurta
1 kase un
tuz, karabiber

Yapılışı:

Soğanları ince ince doğrayın. Bir tavaya biraz sıvıyağ koyarak kıymanın yarısını ve soğanları kavurun. Pirinci yıkayıp haşlayın. Kalan kıymanın içine (çiğ olanın) 1 yumurta, yarım demet kıyılmış maydanoz ve haşlanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra önceden kavurduğunuz soğan ve kıymayı, tuz ve karabiberi de karışıma ekleyerek iyice yoğurun ve buzdolabında 2 saat bekletin.
Bir kaseye 2 yumurtayı kırın. Bir kase un hazırlayın. Elinizle yassı şekiller verdiğiniz köfteleri önce una, sonra yumurtaya buladıktan sonra kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder