16 Ağustos 2009 Pazar

MEYVELİ İRMİK TATLISI



İrmik deyince benim aklıma hep irmik helvası geliyor. Ananemin gecenin geç saatlerinde bile hiç üşenmeden bana irmik helvası pişirmesini asla unutamam. Bu yüzden irmik helvasının yeri bambaşkadır benim için. Bu tatlı ise irmiğe farklı bir bakış açısı getiriyor, tadı irmik helvasından çok farklı, daha hafif, bence mükemmel bir yaz tatlısı. Tatlınızı bu şekilde kek kalıbında servis yapabilirsiniz, isterseniz tüm mevsim mevyeleriyle süsleyebilirsiniz. Veya kare bir borcam kalıbına tatlınızı döküp, soğuyunca üzerine çilek ve kivileri dizip servis yapabilirsiniz, yaratıcılığa çok müsait bir tatlı! Tarifi şöyle:
Malzemeler:
11 yemek kaşığı irmik (ne kadar irmik koyarsanız o kadar katı oluyor)
13 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 limon
1 paket vanilya
Yapılışı:
Limonun kabuklarını incecik rendeleyin. (Ne kadar çok koyarsanız o kadar ekşimsi tat veriyor.) Sütü, irmiği, limon kabuğunu, şekeri düşük ısıda sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın vanilyayı ve yağı ekleyin.
Kaynadıktan sonra tatlıyı ocaktan indirerek kek kalıbına veya borcama dökün. Soğuduktan sonra üzerini meyvelerle ve tarçınla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder