21 Kasım 2009 Cumartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Eşimle benim bayıldığımız anane tariflerimizden biri daha. Karnıbaharı haşlarken içine biraz limon sıkarsanız evin kokmasını önlemiş olursunuz. Bu küçücük püf noktası dışında 10-15 dakika içinde hazır olabilecek bir ara sıcak. Ben karnıbaharların gözükmesi için üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ ilavesi yapmadan fotoğrafını çektim.
Ertesi güne kalıp tekrar ısıtılınca aynı tadı vermediği için taze olarak tüketmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 adet karnıbahar
3-4 yumurta
1 kase un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Yoğurt ve sarımsak
Üzeri için tereyağı ve kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Karnıbaharları küçük çiçeklerine ayırıp yıkadıktan sonra haşlayın. (Ben çok yumuşak seviyorum, eğer biraz daha sert istiyorsanız 5-6 dakika haşlamanız yeterli.)
Bir kasede yumurtaları çırpın. (Ben 3 yumurta kullandım, daha saçaklı olmasını isterseniz 4 yumurta kullanabilirsiniz.) Haşlanmış karnıbaharları önce una sonra yumurtaya bulayarak kızartın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt koyduktan sonra kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.

2 yorum: