

Malzemeler:
1 paket makarna
2 su bardağı + üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş peynir
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
2 su bardağı süt
Yapılışı:
Makarnaları biraz sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlayın.
Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın. İçine 2 bardak rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
Yumurtaları bir kasede çırpın ve içine ince kıyılmış maydanozları ve karabiberi ekleyin. Bu karışımı haşlanmış makarnaların içine dökün ve iyice karıştırın. Ardından beşamel sosu da ekleyin.
Tüm karışımı bir borcama dökün. Üzerini 1 su bardağı rendelenmiş peynirle kaplayın.
Önceden ısıtılmış 220 C (430 F) fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.
ellerine salık canım benimde çok severek yaptıgım hem yemek yerine hemde çayın yanına çok seviriyorum.salıkla kal.
YanıtlaSilNefis olmus, ellerine saglik!
YanıtlaSilyanlız kalmış bir gurbetti kuş sıcasık sevgiler bırarık bırakıp bayramını kutluyor canım.
YanıtlaSiliyi bayramlar...
YanıtlaSilımmmmmmmmmmmmm nefissssss
YanıtlaSilMerry Christmas and Happy New Year! XO
YanıtlaSilNina