13 Kasım 2009 Cuma

ÇİKOLATALI PASTA veya BENGİ'NİN DOĞUMGÜNÜ PASTASI :)



Uzun zamandır blogumla ilgilenemiyordum. Bu gün kuzenimiz Bengi'nin doğum günü vesilesiyle bu pastayı yaptım ve hemen bilgisayar başına oturdum.
Tarif yine Williams Sonoma'dan. Williams Sonoma'nın hiç tereddüt etmeden uyguladığım ve her seferinde mükemmel sonuç aldığım tariflerinden biri bu pasta.
Pastanın asıl kısmı olan çikolatalı tartı bir gün önceden hazırladım ve buzdolabına koydum. Bir gün sonra da sosu pişirip tartın üzerine sürdüm. Böylece kekin (tartın) bir gün önceki yumuşaklığı gitti ve sosla çok güzel bütünleşti.
Tarifi biraz uzun, birkaç gün içinde fırsat bulunca yazacağım...

3 yorum:

  1. Nefis gorunuyor ellerine saglik!! Tarifi bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. Bloguma ugradığın için teşekkür ederim blogun çok hoş bu pastanın tarifini bekliyorum sanki aglayan pastaya benziyor gibi ama mutlaka tamamen farklıdır sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil