Malzemeler:
Yarım kilo somon balığı, kekik, biberiye
Hardal sos için:3 Yemek kaşığı tereyağı
3 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı likit krema
1 Yemek kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı:
Fırını 360F (180 C) dereceye ayarlayın.
Hardal sosun hazırlanması: 2 Yemek kaşığı tereyağını bir sos tavasında eritin, içine 3 yemek kaşığı unu ekleyip çok hafif kızarana dek kavurun. Ardından 1 bardak sütü ve kremayı ilave ederek iyice karıştırın. (Böylece beşamel sos hazırlayın.) Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve içine hardal, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyerek blendırdan geçirin.
Somon balığını yağladığınız fırın tepsisine koyun. Üzerine kekik ve biberiye serperek önceden ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 10-12 dk üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine hardal sosu dökerek servis yapın.
nefis görünüyor bende deneyecem
YanıtlaSilBalığın herçeşidini severek yerim ayrıca soslarlada müthiş olmuştur ellerine sağlık...
YanıtlaSilSize katılıyorum somonun lezzetine ayrı bir lezzet katıyor hardal sos, ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba somon ve diger paylasimlariniz harika gorunuyor.elinize saglik...
YanıtlaSilfast food aman allahim siz beni iyi anlarsiiz cocugunuz varmi bilmiyorum ama bizim turk yemekleri harika oluyor.
salcali olmayacak ama:):)cok fazla kulaniyoruz ailemizden gelen aliskanliktan olsa gerek.
usa,da en cok ilgimi ceken meksika yemeklerine olan ilgiydi yaniliyormuyum.
baharatli ve soslu kullanmalari belkide damak zevkimize uyuyor diye dusundum kendimce.
k.i.b
sevgiyle
Merhaba Tropical Malibu,
YanıtlaSilEvet Amerika'da taco, quasedillas, fajitas, burrito gibi Meksika yemeklerine çok ilgi gösteriyorlar. Ben siteme bir quasedillas tarifi koydum, ilginizi çekerse denemenizi tavsiye ederim. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler, sevgiler.
Sosu denedim, başarılı.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil