21 Kasım 2009 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



Hem basit hem de çok lezzetli tariflerden biri fırın makarna. İçine koyacağınız peynir miktarı ve çeşidi tamamen zevkinize bağlı... Sosis ve sucuğun da fırın makarnaya çok yakıştığını söylemeliyim. Eşim sevmediği için ben koymuyorum. İçine katacaklarınız zevkinize ve hayal gücünüze kalmış :)

Malzemeler:
1 paket makarna
2 su bardağı + üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş peynir
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Beşamel sos için:

2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
2 su bardağı süt

Yapılışı:

Makarnaları biraz sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlayın.
Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın. İçine 2 bardak rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
Yumurtaları bir kasede çırpın ve içine ince kıyılmış maydanozları ve karabiberi ekleyin. Bu karışımı haşlanmış makarnaların içine dökün ve iyice karıştırın. Ardından beşamel sosu da ekleyin.
Tüm karışımı bir borcama dökün. Üzerini 1 su bardağı rendelenmiş peynirle kaplayın.
Önceden ısıtılmış 220 C (430 F) fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.

6 yorum:

  1. ellerine salık canım benimde çok severek yaptıgım hem yemek yerine hemde çayın yanına çok seviriyorum.salıkla kal.

    YanıtlaSil
  2. yanlız kalmış bir gurbetti kuş sıcasık sevgiler bırarık bırakıp bayramını kutluyor canım.

    YanıtlaSil
  3. Merry Christmas and Happy New Year! XO
    Nina

    YanıtlaSil